Un total de 1.898 alumnes de primer de la UVIC-UCC tornaran, en els propers dies, a la universitat. La relaxació de les restriccions epidemiològiques permeten als primers cursos recuperar la presencialitat. Des de la UManresa, la vicerectora, Sílvia Mas, explica que han optat per recuperar el "model híbrid" amb el que van començar el curs. La presencialitat es reduirà a la meitat i serà en grups reduïts, de manera que "no es concentrarà massa gent al campus". A Manresa 496 alumnes dels graus d'Infermeria, Fisioteràpia, Podologia, Logopèdia, ADE i Mestre en Educació Infantil tornaran en els propers dies a les classes semipresencials. En el cas de Vic, seran 1.402 estudiants.

Quatre mesos després de la suspensió de les classes teòriques presencials a les universitats catalanes, els alumnes de primer poden tornar a les aules. En el cas de la UVIC-UCC, els primers ho han fet aquest dilluns, coincidint amb l'arrencada del segon semestre. I és que el retorn serà en grups reduïts, sempre fent ús de la mascareta, mantenint les distàncies i en aules ventilades.

Des del campus de la UManresa, la vicerectora, Sílvia Mas, es mostrava "satisfeta" del fet que els alumnes "puguin tornar a trepitjar el campus". Explica que han recuperat el "model híbrid" que van implantar a principi de curs i que van mantenir fins al 15 d'octubre. En aquest cas, la presencialitat es redueix a pràcticament la meitat, és a dir, hi assisteixen la meitat de les hores, tot i que varia en funció de l'assignatura. "En el cas de les més teòriques, apostem per la docència en línia, mentre que les més practiques o les que requereixen una infraestructura específica intentem fer-les presencials", explica, tot remarcant que en cap cas es torna "al 100%".

En el cas dels cursos superiors, afegeix, es mantenen les classes en línia, a excepció de les assignatures pràctiques o les pràctiques externes.

El Campus Igualada-UdL reprèn la semipresencialitat

El Campus Igualada-UdL reprèn la semipresencialitatAquest dilluns també s'ha recuperat la docència presencial pels alumnes de primer que estudien al Campus Universitari Igualada-UdL. Es tracta de 171 alumnes que alternaran les classes virtuals i presencials. Aquestes darreres també s'estan fent en grups reduïts. "Això fa que la capacitat de les aules quedi reduïda al 35% del que seria normal", ha explicat la vicerectora d'Ordenació Acadèmica, Paquita Santiveri.

Com en el cas de la UVIC-UCC, a Igualada la presencialitat varia en funció del grau i la matèria, "però en les classes teòriques estarà al voltant del 50%", ha afegit la vicerectora.

La represa suposa l'estrena de la línia del Moianès a la UAB

Coincidint amb l'arrencada del segon semestre a bona part de les universitats catalanes, aquest dilluns també s'ha estrenat la línia d'autobús que enllaçarà Osona i el Moianès amb la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Hi haurà tres autobusos d'anada i de tornada coincidint amb les hores d'entrada i sortida dels estudiants.