Un total de 1.898 alumnes de primer de la UVIC-UCC van començar ahir a tornar a la universitat. La relaxació de les restriccions epidemiològiques permeten als primers cursos recuperar la presencialitat.

La vicerectora del Campus UManresa, Sílvia Mas, explica que han optat per recuperar el «model híbrid» amb el que van començar el curs. La presencialitat es reduirà a la meitat i serà en grups reduïts, de manera que «no es concentrarà massa gent al campus». A Manresa 496 alumnes dels graus d'Infermeria, Fisioteràpia, Podologia, Logopèdia, ADE i Mestre en Educació Infantil tornaran a les classes semipresencials. En el cas de Vic, seran 1.402 estudiants.

Quatre mesos després de la suspensió de les classes teòriques presencials a les universitats catalanes, els alumnes de primer poden tornar a les aules. En el cas de la UVIC-UCC, els primers ho van fer ahir, coincidint amb l'arrencada del segon semestre. I és que el retorn serà en grups reduïts, sempre fent ús de la mascareta, mantenint les distàncies i en aules ventilades.

Des del campus de la UManresa, la vicerectora, Sílvia Mas, es mostrava «satisfeta» del fet que els alumnes «puguin tornar a trepitjar el campus». Explicava que han recuperat el «model híbrid» que van implantar a principi de curs i que van mantenir fins al 15 d'octubre. En aquest cas, la presencialitat es redueix a pràcticament la meitat, és a dir, hi assisteixen la meitat de les hores, tot i que varia en funció de l'assignatura. «En el cas de les més teòriques, apostem per la docència en línia, mentre que les més practiques o les que requereixen una infraestructura específica intentem fer-les presencials», explica, tot remarcant que en cap cas es torna «al 100%».

En el cas dels cursos superiors es mantenen les classes en línia, a excepció de les assignatures pràctiques o les pràctiques externes.

El Campus Igualada, també

Aquest dilluns també es va recuperar la docència presencial pels alumnes de primer que estudien al Campus Universitari Igualada-UdL. Es tracta de 171 alumnes que alternaran les classes virtuals i presencials. Aquestes darreres també s'estan fent en grups reduïts. «Això fa que la capacitat de les aules quedi reduïda al 35% del que seria normal», ha explicat la vicerectora d'Ordenació Acadèmica, Paquita Santiveri.

Com en el cas de la UVIC-UCC, a Igualada la presencialitat varia en funció del grau i la matèria, «però en les classes teòriques estarà al voltant del 50%», ha afegit.

Ahir es va estrenar la línia d'autobús que enllaça Osona i el Moianès amb l'UAB. Hi ha tres autobusos d'anada i de tornada coincidint amb les hores d'entrada i sortida dels estudiants.