Manresa ha fet un petit pas endavant per avançar cap a la mobilitat sostenible. Un nou vehicle elèctric d'ús temporal circularà per la ciutat i per tres comarques de la Catalunya Central. La iniciativa impulsada pel Montepio, que té el suport de la cooperativa Som Mobilitat i de l'Ajuntament de Manresa, pretén ser el punt de partida d'un conjunt de propostes per lluitar contra l'emergència climàtica i reduir les emissions contaminants.

El nou servei donarà cobertura a les comarques del Bages, del Berguedà i del Solsonès i es basarà en el lloguer per hores o dies de vehicles a través d'una aplicació mòbil. La iniciativa s'adreça a aquelles persones que no fan un ús diari del cotxe, i solament l'utilitzen de forma puntual. Tot i així, per poder accedir al servei hauran de ser sòcies de la cooperativa Som Mobilitat o bé del Montepio.

«És l'inici d'una nova línia estratègica del Montepio per fomentar un canvi necessari i per començar a impulsar un mobilitat més justa, segura i sostenible», va afirmar ahir, en la presentació, el director de Montepio, Josep Maria Soler. De moment, s'incorporarà un sol vehicle elèctric a la flota a partir del dilluns 22 de febrer, però l'objectiu és ampliar-ne el nombre, «i anar fent avenços per potenciar aquest model de mobilitat compartida», va remarcar Soler.

Per la seva banda, Arnau Vilardell, de la cooperativa Som Mobilitat, explicava que l'aposta per una mobilitat més sostenible va a favor de «la salut de les persones, una mobilitat més silenciosa, recuperar i pacificar l'espai públic i lluitar contra l'emergència climàtica». També va destacar que l'ús del vehicle de lloguer s'ha estès en les grans ciutats, i que «s'ha de treballar per implantar-lo a les comarques d'interior, perquè hi ha moltes persones que utilitzarien aquest servei», destacava.

Feia temps que els impulsors de la iniciativa volien posar en circulació el vehicle elèctric de lloguer, però la pandèmia ho ha endarrerit. «Tenint en compte que el vehicle és d'ús compartit, haurem de tenir en compte un seguit de mesures com ara la neteja periòdica del cotxe, la ventilació o l'ús de la mascareta», va apuntar Soler.