Uns 700 veïns de Manresavan seguir des del parc de la Seu l'espectacle de drons a la zona del Cardener en les dues sessions que van tenir lloc ahir. La primera funció del ball de drons va tenir lloc a les 7 de la tarda amb prop de 400 espectadors mirant-lo atentament des del parc. Era un dels plats forts dels Jardins de Llum. Malgrat la carta de presentació, l'espectacle va començar quan faltava un minut per a les 7 i només va durar uns cinc minuts. Una estona abans, els manresans que hi eren presents van escoltar sons dels altaveus de la torre de Santa Caterina que anunciaven l'imminent inici del xou lumínic.

Una cinquantena de drons es van enlairar formant, al ritme de la música que sonava, figures esfèriques i triangulars.

A les 19.04 h, però, els drons es van apagar i tres làsers verds es van encendre, formant amb el seu raig un triangle de llum entre la torre de Santa Caterina, la Seu i el Pou de Llum, a la falda de la Balconada.

Els espectadors van restar uns minuts més en espera pensant que l'acte continuava, però quan van constatar que ja havia finalitzat, ja que els drons no tornaven a fer acte de presència, van marxar, molts d'ells amb una clara sensació de decepció. Pensaven que duraria més estona.

A dos quarts de 9 del vespre va tenir lloc un segon ball de drons, que va durar vuit minuts, moment en què entre el parc de la Seu i la plaça de la Reforma hi havia unes 300 persones. El triangle verd dels làsers es va deixar fixament, i cridava l'atenció dels que hi passejaven.

L'acte lumínic es va poder veure des de la Cova de Sant Ignasi, el parc de la Seu, la plaça de la Reforma i altres punts de la ciutat amb vistes a la torre de Santa Caterina. Avui tindran lloc dues noves sessions, en el marc dels actes dels Jardins de Llum.

Malgrat ser un espectacle de drons més curt dels que molts es pensaven, una gran quantitat d'espectadors no va dubtar a immortalitzar l'acte enregistrant-lo amb els telèfons mòbils. De fet, ahir al vespre al nucli històric de la capital del Bages hi havia molta gent que hi passejava i participava de les activitats programades, totes amb garanties de seguretat. Al par c de la Seu s'hi va concentrar un públic molt divers, tot i que principalment hi havia famílies que no es volien perdre les funcions dels aparells voladors.