Arran va ocupar un bloc de pisos, ahir al matí, al carrer Arbonés de Manresa amb la finalitat que hi residissin joves amb problemes d'accés a l'habitatge. Però els que van perpetrar l'acció i els que pretenien quedar-s'hi finalment només hi van estar fins al migdia. El carrer és al nucli històric, a tocar del d'Alfons XII. Fins aquest punt s'hi van desplaçar al migdia 12 furgonetes dels agents antidisturbis dels Mossos d'Esquadra, que van estar a punt de carregar, segons explicaven a aquest diari testimonis presencials. Finalment els joves van preferir marxar. Les mateixes fonts indiquen que es van viure moments de tensió entre els agents i els joves, ja que es van arribar a empèmyer i va haver llançament d'objectes.

També s'hi van desplaçar els propietaris del bloc, que en els darrers cinc anys han condicionat els habitatges amb la finalitat d'habilitar-los com a pisos turístics. De fet, van rebre la llicència de l'Ajuntament de Manresa poc abans de la pandèmia, però amb la crisi sanitària encara no els han pogut llogar, segons explicaven els mateixos propietaris a aquest diari quan en el bloc ja no hi quedava ningú.

La Policia Local de Manresa també s'hi va desplaçar i hi va intervenir en la mediació amb els joves d'Arran. Veïns del carrer explicaven que ahir al matí prop d'una cinquantena de joves es van desplaçar fins a l'edifici i amb megàfon a la mà van explicar que volien ocupar-lo davant la problemàtica d'accés a l'habitatge de molts joves.