El gironí Aleix Gorgorió i el seu soci Guillem Fàbrega dirigeixen Lighthink Lab, un estudi especialitzat en projectes de mapping, il·luminació interactiva, arquitectura lumínica i audiovisuals, i aquest any participen per primera vegada als Jardins de Llum amb una doble proposta a l'Anònima: l'espectacle «Gotes Anònimes, espai homònim», i l'estructura «Art al carrer», que en aquest cas han muntat en col·laboració amb la FAV de Manresa i Ampans.

Què ha portat dos gironins a les Festes de la Llum?

Ens motiven molt els festivals de llum i vam veure que tal com es plantejava aquí era una bona manera de poder exhibir les propostes. Creiem moltíssim en aquest aparador perquè, malgrat la covid, són unes festes obertes al públic, en què la gent passeja de nit, i això encaixa molt bé amb la màgia de la llum quan es fa fosc.

En què s'ha inspirat el vostre treball?

En els conceptes d'aigua i llum, en la història d'aquesta festa i de l'arribada de l'aigua a Manresa, i sobretot en l'Anònima. Quan vam veure aquesta antiga fàbrica ens en vam enamorar, i vam tenir clar que en la nostra proposta hi havia d'haver el concepte de l'electricitat. Es mostren una sèrie de moviments amb leds i de sons que recorden que aquí hi havia una central de producció hidroelèctrica.

Quines sensacions busca?

Volem que l'espectador es pregunti coses. Es tracta de no deixar ningú indiferent, però a partir d'interpretacions obertes.

I l'«Art al carrer», què pretén?

És una proposta col·laborativa que vol exhibir l'art dels que l'han creada, però no a través d'una pantalla o una fotografia, sinó d'una forma diferent. Vol ser l'art de gent de Manresa ensenyat al carrer.