El president del comitè d'empresa de la Clínica Sant Josep de Manresa, Ramon Pujol, ha defensat «el dret a la llibertat de decidir» dels sanitaris a vacunar-se o no.

Mentre que el missatge del Departament de Salut a la Regió Sanitària de la Catalunya Central és que els pocs professionals que no s'han vacunat ho han fet per prescripció mèdica, per contraindicacions, al·lèrgies o perquè són mares que donen pit, Pujol afirma que a la Fundació Althaia «la realitat és que queden uns 300 treballadors que han optat per no vacunar-se».

D'aquesta quantitat, sí que una part són per prescripció mèdica o que han passat la malaltia i han creat anticossos, «però una altre bona part simplement han decidit no rebre la dosi de la vacuna, cadascú d'ells o elles amb les seves raons». Afegeix que «de la mateixa manera que ens felicitem de la bona notícia que el 88% de la plantilla se li haguí administrat la vacuna de la Pfizer, hem de respectar la decisió d'una minoria de no vacunar-se».

Pujol afegeix que «aquesta minoria no són paletes, mecànics o pintors, són sanitaris que han conviscut igual que la resta de la plantilla amb el virus i sap perfectament les conseqüències que pot portar la infecció per covid-19. No són negacionistes ni gent desinformada ni se'ls pot etiquetar d'insolidaris després de deixar-hi la pell en la lluita diària amb la pandèmia».

Afirma que de la mateixa manera que la direcció d'Althaia ha facilitat la vacunació dels seus treballadors i treballadores, però deixant en última instància la decisió a cadascú d'ells, «demanen a les autoritats que no manipulin la informació que rep una societat adulta i que ha d'entendre i comprendre que els seus sanitaris, els que els cuiden i curen, formen un col·lectiu que no defuig mai les seves responsabilitats, però que dintre d'ell, cadascú exerceix el dret a la llibertat de decidir, entre moltes altres coses, si rep o no una vacuna. Almenys això és el que nosaltres defensem».