Dins dels actes de la Festa de la Llum, el teatre Kursaal ofereix a través de la seva pàgina web Jan i Júlia i la Misteriosa Llum, un vídeo-conte animat sobre la història de la festa manresana. S'adreça a alumnes de cicle inicial i mitjà de primària i hi participen els germans Jan i Júlia, protagonistes habituals dels espectacles del servei educatiu del teatre.

El muntatge s'ha fet arribar a les escoles de Manresa i de la comarca del Bages perquè el puguin fer servir com a eina de suport per explicar aquesta festa autòctona. El text és de Cristina González; la direcció, de Sílvia Sanfeliu; els actors són Sílvia Blàvia i Albert Ruiz, i els dibuixos, d'Eva Arimany.

Avui, a les 7 de la tarda, a l'Espai Plana de l'Om hi haurà la xerrada Fem memòria: la Llum i el teatre, a càrrec de Glòria Ballús, doctora en Musicologia. Dissabte, de les 10 del matí a les 2 del migdia, el Museu de la Tècnica acollirà el taller Pagesos, joglars i cavallers, en què s'aprendrà el procés de tintura natural de la llana. És una activitat de pagament i cal inscriure's a www. parcdelasequia.cat. Diumenge, de les 4 de la tarda les 8 del vespre, organitzat pel CAE, tindrà lloc el 13è Torneig de Carcassonne de la Llum, en modalitat en línia. Informació i inscripcions a www.cae.cat.