L'Ajuntament de Manresa preveu posar en marxa el nou ascensor del carrer Circumval·lació aquesta primavera. Serà amb uns cinc mesos de retard, tenint en compte que les obres van començar el juny passat i que havien de durar quatre mesos. Sense comptar les vacances d'agost, havia d'estar acabat el novembre.

L'Ajuntament ha explicat que, si bé els treballs de construcció de l'estructura metàl·lica i el seu entorn estan finalitzats, l'empresa subministradora de l'aparell elevador ha confirmat que el lliurament de comandes arreu de l'estat va amb retard i, per tant, no es podran complir els ter minis previstos inicialment.

Un cop finalitzat, permetrà salvar el desnivell actual, d'uns sis metres, entre el passeig de Pere III i el carrer de Circumval·lació, i millorar la mobilitat de les persones que es mouen a peu entre aquests dos punts. A banda de l'ascensor, situat a tocar de la parada d'autobús de la plaça Espanya, inclou eixamplar les voreres a la sortida i arribada de l'elevador i la redefinició dels passos de vianants per fer més directe l'itinerari a peu entre la plaça Espanya, la parada de busos i el parc de Puigterrà.

La cabina serà de vidre

Amb l'actuació es pretén alterar el mínim possible els talussos enjardinats de l'indret. El volum del nou elevador es robrirà amb amb malla metàl·lica amb la idea que s'ompli de plantes enfiladisses. La cabina tindrà les portes de vidre per garantir-ne la visibilitat i la seguretat. La construcció és fruit del pressupost participatius del 2017. Costa 155.147,37 euros (iva inclòs) que surten de les partides del pressupost participatiu, de la del pla de millora de voreres i de les aportacions acordades pel Consell de Districte Centre.