La Fira de l'Aixada de Manresa, que enguany no es podrà celebrar de forma presencial per les restriccions de la pandèmia, tindrà una versió en línia a les xarxes socials amb una sèrie de deu vídeos. La proposta vol transportar els espectadors a la Manresa del segle XIV i redescobrir la història de la construcció de la Sèquia. La iniciativa sorgeix de la Taula de Coordinació artística de la fira i té la voluntat de reconèixer el treball de les entitats que fan possible aquest esdeveniment i, a la vegada, mostrar els espectacles que s'estaven preparant per a la que hauria estat la 24 edició del mercat medieval.

Malgrat la situació, els membres de la Taula de Coordinació, juntament amb actors i actrius voluntàries, feia setmanes que estaven treballant en un espectacle que s'havia de desenvolupar a les escales de la façana principal de la Basílica de la Seu. Inicialment es preveia poder celebrar la Fira de l'Aixada en un format més petit i adaptat a la covid-19, però finalment es va decidir suspendre-la.

Tot i això, no han volgut que la ciutat es quedi sense aquesta fira emblemàtica i per això han decidit impulsar una versió en línia. Els vídeos es podran veure al llarg del cap de setmana a Facebook i Instagram de Manresa Cultura i de la Fira de l'Aixada. També es penjaran al canal de You Tube de Manresa Cultura. S'emetran en l'horari que s'hauria fet la fira. Dissabte a les 11 h, 13 h, 15 h, 17 h i 19 h (els cinc primers vídeos) i diumenge a les mateixes franges els cinc restants.

L'Ajuntament de Manresa anima tothom a compartir els vídeos, així com a penjar imatges d'altres edicions de la fira a les xarxes socials. Així mateix, agraeix el treball que any rere any fan totes les entitats vinculades a la fira. També als paradistes —molts d'ells fidels des de la primera edició— i als patrocinadors que han apostat per la Fira de l'Aixada al llarg d'aquests anys.