L'Ajuntament de Manresa -a través de la regidoria de Ciutat Saludable- repartirà gratuïtament 3.000 ampolles a les persones que consten com a propietàries de gossos censats per netejar l'orina dels animals quan fan les seves necessitats en llocs públics.

La iniciativa pretén incentivar una tinença responsable dels gossos a la via i als espais públics que, a banda de millorar el manteniment i la neteja de la ciutat, faciliti la convivència entre les persones que tinguin animals i aquelles que no en són tan amants.

A Manresa consten 3.621 gossos al cens. L'Ajuntament reitera la crida a tots els veïns i veïnes perquè censin les seves mascotes.

Les ampolles que es repartiran són recipients de plàstic tou que incorporen un broc per poder tirar l'aigua i estan pensades perquè els propietaris de gossos puguin transportar l'ampolla amb comoditat durant els passejos. Es repartiran de manera gratuïta a les 2.624 persones que consten com a propietàries de gossos censats i es podran recollir a l'Edifici Infants a partir d'avui dilluns 1 de març, en horari de 9 a 14 h.

Juntament amb l'ampolla, es repartirà un tríptic i una carta on es recullen els drets dels animals i els deures dels seus propietaris, com ara l'obligatorietat de portar els animals lligats, de censar-los i d'identificar-los amb un microxip i de recollir els excrements i llançar-los a la brossa, tant en espais urbanitzats com en camins transitats. En el tríptic, també s'hi afegeix un apartat per als gossos potencialment perillosos i les obligacions que cal complir per a la seva tinença.