GM Food Iberica ha inaugurat aquest dimecres un nou Gros Mercat a Manresa. El nou establiment, que substituirà el que hi havia en funcionament a Sant Fruitós de Bages, ha comportat una inversió de 3,3 milions d'euros i comptarà amb 22 llocs de treball directes. El nou Gros Mercat, ubicat al carrer de Sallent, incorpora, entre altres novetats, una benzinera, una peixateria i una sala de mercat de frescos. D'aquesta manera Manresa se suma als plans de renovació del grup, que ja havia aplicat a Figueres, Girona, Palamós i, al llarg d'aquest 2021, a Olot.

El Gros Mercat de Manresa està destinat exclusivament a professionals de l'hostaleria i la restauració. Serà l'onzè cash&carry de la companyia a província de Barcelona i el 24è a Catalunya. Amb una plantilla de més de mil persones a Catalunya, el grup compta a més amb dues plataformes logístiques, prop de 500 supermercats franquiciats amb les marques SUMA, Proxim i SPAR, i 8 benzineres GMOil, comptant la nova ubicada al Gros Mercat de Manresa.

El nou establiment de la capital del Bages comptarà amb una superfície de sala de vendes de 2.500 metres quadrats. A més, s'ha construït apostant per la sostenibilitat, de manera que compta amb plaques fotovoltaiques i instal·lacions frigorífiques eficients que disminueixen el consum.

70 centres a l'Estat

El grup GM Food Iberica factura anualment 1.161 milions d'euros i té una plantilla de 2.500 empleats. És propietat del conglomerat Bright Food amb capital 100% xinès. A l'Estat compta amb 70 centres cash&carry GMcash-Gros Mercat i més de 800 supermercats franquiciats sota les ensenyes SUMA, Proxim i Spar.