Fem Manresa ha retret la manca de manteniment de la maquinària del servei externalitzat de recollida d'escombraries i ha lamentat que el govern manresà no s'hagi pronunciat vers l'incident que es va produir la setmana passada i que es va encarregar de denunciar el sindicat CGT.

Recorda que «la caixa compactadora d'un dels camions de reciclatge de Manresa va desplomar-se a terra després que se'n partís la subjecció, mentre treballava a la planta de recollida del Cardener. Un incident que, tot i no haver de lamentar danys als treballadors, denota una manca greu de manteniment de la maquinària amb què es treballa. D'aquests fets se n'ha tingut constància arran de la denúncia pública que n'ha fet el sindicat CGT». Fa notar que «no és el primer cop que aquesta secció sindical de FCC (Fomento de Construcciones y Contratas, l'empresa que té la concessió del servei de recollida d'escombraries i reciclatge a Manresa) ha avisat de la manca de manteniment d'alguns dels vehicles amb què treballen i que suposen un greu perill per als treballadors i per a terceres persones. La CGT afirma que ni l'empresa ni l'Ajuntament no han donat resposta a les seves queixes».

Fem veu «amb molta preocupació la manca de resposta de l'Ajuntament». Segons els anticapitalistes, «la manca de control i de fiscalització de les concessionàries que treballen per l'Ajuntament es repeteix massa sovint, com ja hem criticat en múltiples ocasions. Incidents com els de la setmana passada ens reafirmen que el fet d'externalitzar els serveis municipals per sistema acaba provocant descontrol i deixadesa a parts iguals, unes conseqüències que acaba patint, en última instància, la ciutadania».

Exigeix «l'assumpció de la gestió directa dels serveis municipals per part de l'Ajuntament, que permetria no dependre de grans empreses que tan sols busquen la rendibilització del seu benefici enlloc de prestar un servei de qualitat a la ciutadania», conclou.