L'Ajuntament ha adjudicat els dos lots que cobreixen més extensió del nou contracte de manteniment dels espais verds de la ciutat a dues empreses que ja han començat a treballar aquesta setmana. Tal com ja es va dir, el nou contracte ha incrementat la dotació econòmica en un 64,3% respecte del que hi havia fins ara. En concret, el seu cost anual és d'1.149.164,85 euros (IVA inclòs). Pel que fa a la durada, és de dos anys, prorrogables a dos més.

Els dos lots adjudicats ara corresponen a les zones urbanes (nord-oest i sud-est) i s'han adjudicat a Fundació Ampans i a Ambientalia World SL, de Sant Feliu de Llobregat. Per primer cop, s'ha reservat un dels lots grans a centres especials d'ocupació d'iniciativa social i a empreses d'inserció. És el de la Fundació Ampans.

A banda d'aquests dos lots, que corresponen a les zones més urbanes, una altra de les novetats de la licitació va ser la incorporació de dos lots específics: un per al polígon de Bufalvent i l'altre per al parc del Cardener. Adjudicacions que es formalitzaran aquest mes.

A Bufalvent, la principal novetat serà que la majoria dels treballs es realitzaran en horari nocturn, un fet que permetrà que no hi hagi cotxes i camions que entorpeixin les tasques i evitarà molèsties a les empreses del polígon. Al Cardener, s'amplia notablement la llargada i l'extensió de la zona mantinguda i s'hi inclouen els itineraris paral·lels dins del manteniment continu periòdic, amb una gestió en què prevaldran els criteris ambientals a favor de la biodiversitat d'un espai seminatural.

El nou contracte elimina totalment l'ús dels herbicides, la qual cosa permetrà que la ciutat faci un salt molt gran en aquest aspecte. A més a més, augmenta el pressupost destinat als salaris, sobretot per l'increment del conveni laboral, però també perquè ara s'hi inclou el cobriment de baixes i de vacances i perquè s'hi afegeixen equips de reforç per a les èpoques de màxima feina.