Un cop ha finalitzat la fase d'adequació de l'espai municipal a l'extrem nord del Poal per protegir fauna amenaçada, la intervenció més ambiciosa feta fins ara a Manresa a favor de la biodiversitat dels hàbitats de secà continua amb la fase d'estudi i registre d'espècies.

A la finca del Canyet, de 8.300 metres quadrats que té a l'est Sant Iscle i Pineda i, el Gimnàstic cap al al sud, s'han condicionat marges de pedra seca i arbustius, s'han excavat refugis i s'han preparat per protegir-los dels depredadors com ara els gats o les guineus.

També s'han distribuït caixes niu, bales de palla i troncs i s'ha generat una bassa. Es tracta d'un projecte pioner de l'Ajuntament i l'entitat Bages Biodiversitat per demostrar que oferint refugi i aliment a aquestes espècies, es poden mantenir o augmentar.

Les actuacions estan adreçades a conservar la població de mussol comú al Pla de Bages. També s'han dissenyat actuacions destinades al benefici d'altres espècies com el botxí meridional, el llangardaix ocel·lat, el gripau corredor o els ratpenats.

Després d'acabar el condicionament amb la sembra realitzada al febrer es posa en marxa la fase d'estudi.

El primer estudi es fa per tal de registrar les espècies que hi ha i un any després es comprovarà novament la situació. Això permetrà fer un registre inicial i, un any després, el seguiment per tal de tenir dades tant quantitatives com qualitatives. Així es disposarà d'informació de les implantacions de fauna que s'hagi aconseguit assolir i de la seva evolució.

Al seguiment que es duu a terme habitualment del mussol comú es planteja incorporar el botxí meridional, el llangardaix ocel·lat i el gripau corredor. Alhora, atès que part de l'interès rau en les poblacions de preses per a aquests vertebrats, és d'interès poder efectuar també un seguiment sobre ortòpters ( saltamartins, grills i llagostes) i rosegadors.