Una trentena de reproduccions de dinosaures a gran escala es podran veure el cap de setmana al Palau Firal, alguns dels quals amb moviment articulat. Serà en l'exposició itinerant Dinosaurs Tour.

La mostra, que ha recorregut més d'una desena de països europeus com Alemanya, França, Itàlia, el Regne Unit, Noruega, Polònia i Romania, inclou una trentena de peces inèdites a mida real, algunes de les quals animatròniques, que simulen l'aspecte i el comportament dels dinosaures. «Els visitants podran veure els últims avenços tecnològics. Els dinosaures que exposem es mouen i fins i tot respiren!», assegura Norman Tesser, comissari de l'exposició. «És en un autèntic Parc Juràssic», hi afegeix Tesser.

Dinosaurs Tour exposarà Triceratops, Tiranosaures, Protoceratops, Parasaurolofus, Estegosaures, Espinosaures, Diplodocus i el famós Tiranosaure Rex a mida real, entre d'altres. A més a més de les peces, es faran projeccions didàctiques sobre la forma de vida d'aquesta fauna prehistòrica i hi haurà sorpreses. L'exhibició també comptarà amb panells informatius i descriptius amb detalls científics sobre les eres geològiques, teories sobre l'extinció dels dinosaures i dades sobre la recuperació de restes fòssils.

L'horari d'obertura, tant dissabte com diumenge, serà de 10 del matí a 2 del migdia i de 4 de la tarda a 9 del vespre. Per tal d'organitzar millor els torns de visita -tenint en compte que l'aforament serà limitat- s'aconsella comprar les entrades, que costen 8 euros, a www.dinosaurstour.com, si bé també hi haurà guixeta. «Serà un esdeveniment amb totes les mesures de prevenció», afirmen.