Mentre que Sant Andreu presenta avui una millora notable de l'afectació assistencial de la pandèmia -amb menys ingressats i cap defunció la darrera setmana- Althaia mostra l'altra cara de la moneda amb més persones afectades de covid-19 i tres defuncions durant els darrers set dies.

A data d’avui, les dades referents a l’afectació del coronavirus SARS-CoV-2 a la Fundació Althaia són de

54 pacients ingressats; 271 Defuncions (dada acumulada des del març del 2020) i 2.001 altes a pacients ingressats.

Els 54 ingressats són nou més dels 45 que tenia fa set dies. La dada trenca una tendència al descens que s'havia anat mantenint des del 19 de gener, quan eren 119.

Les 271 defuncions són tres més que les comptabilitzades el dia 2 de març.

Pel que fa a les altes, durant la darrera setmana Althaia n'ha donat 24 passant de 1.977 a 2.001.

Les dades combinades de Sant Andreu i Althaia trenquen la tendència a la millora de l'afectació de la covid als centres assistencials de la ciutat i dona untotal de 395 defuncions, 57 ingressats i 2.152 altes. La setmana passada els ingressats totals eren 51 (set menys). El 2 de març s'havien produït dues defuncions en relació a la setmana anterior, mentre que els darrers set dies se n'han hagut de comptabilitzar tres víctimes mortals més.

Caldrà veure si es tracta d'un agreujament de la situació puntual o es posa en marxa una nova dinàmica d'augment de persones ingressades i de defuncions.

Cal recordar que durant setmanes la mitjana de defuncions per covid ha estat superior a una diària fins que fa tres setmanes les morts van ser 4, fa dues setmanes, 2 i la darrera setmana 3.