Sant Andreu Salut i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies han ampliat l'acord pel qual la Residència Sant Andreu de Manresa, que té una capacitat de 111 places, continuarà oferint les places buffer. Es tracta de places que serveixen per donar suport al trasllat urgent de persones amb covid-19 que viuen en altres residències per raó de la crisi sanitària, com congestió de residències, dificultats estructurals per fer aïllaments, o d'altres.

Aquesta petició pretén donar continuïtat a l'acord de col·laboració amb el Departament iniciat l'octubre passat. L'activitat d'acollida de persones per ocupar les places buffer s'allargarà, aproximadament, fins a finals de març. De fet, la Residència Sant Andreu de Manresa ha estat designada pel Departament com un dels centres de referència de la Regió Social de la Catalunya Central, ja que és un equipament recentment remodelat i dotat d'infraestructures mèdiques i de recursos que són indispensables per atendre les persones afectades per la covid-19. La residència, a més, ha estat el centre que més persones amb covid-19 arribades d'altres residències ha atès (37 en total).

Cal ressaltar que les persones ateses amb covid-19 es troben en una zona sectoritzada (la Unitat de convivència 1B), i estan degudament aïllades de la resta de persones que viuen al centre, que es troben en altres unitats de convivència. Des de la Residència Sant Andreu, a través de l'equip de professionals, les persones ateses i els seus familiars, han manifestat que "seguim entomant aquest repte com un exercici de responsabilitat i solidaritat".