La Fundació del Convent de Santa Clara ha afegit vuit pisos als 26 que gestiona actualment, a banda de la residència per a persones sense llar. Les 113 persones a les quals garanteix un sostre s'engrossiran amb una trentena més.

Els vuit dels habitatges són fruit del conveni que ha signat aquest mes la fundació que dirigeix sor Lucía Caram amb la Sareb, entitat privada que es dedica a vendre els préstecs i immobles adquirits a entitats amb crisi. La Constructora del Cardoner i el Grup Calaf s'han fet càrrec de la rehabilitació, una part de la qual ha assumit la Sareb. A aquest conveni s'hi ha sumat la Fundació Internacional de la Dona Emprenedora, que assumirà el lloguer social dels pisos.

La Fundació del Convent de Santa Clara, alhora que ha destacat la implicació de totes les parts, ha fet una crida a la ciutadania per «sumar esforços i col·laborar en el repte d'aconseguir que Manresa sigui una ciutat lliure de gent que visqui al carrer i en una situació de vulnerabilitat extrema».

Més de 2.000 famílies

Actualment, la fundació atén més de 2.000 famílies de Manresa i, com s'ha dit, dona un sostre a 113 persones, més les aproximadament 30 persones que viuran en els pisos que ja estan assignats. Caram ha alertat de «l'augment alarmant de persones en situació de pobresa i de vulnerabilitat», i ha demanat «un pacte de país per fer front a aquesta situació, que empitjora dia rere dia».

La setmana passada, els voluntaris de la plataforma d'aliments van preparar un miler de lots de menjar en una tarda perquè en una setmana s'havien esgotat els lots per a quinze dies.