Als centres assistencials de Manresa han mort 401 persones a causa de l'epidèmia de coronavirus, de les quals 276 a Althaia i 125 a Sant Andreu.

Són sis morts més que les comptabilitzades fa set dies. Hores d'ara hi ha 63 ingressats per covid-19, de les quals 57 a Althaia i 6 a Sant Andreu.

Després de dos mesos de millora dels indicadors, les dues darreres setmanes les xifres d'afectació hospitalària han tornat a empitjorar.

Així, si el 2 de març hi havia 51 ingressats, el 9 de març van pujar a 57 i a ahir eren 63.

Pel que fa al nombre de morts, després de moltes setmanes amb una mitjana de més d'una mort al dia de mitjana a causa de l'epidèmia, la setmana del 23 de febrer al 2 de març es van comptabilitzar dues, la següent tres i la darrera setmana han estat sis les víctimes mortals.

L'afectació persistent de l'epidèmia es reflexa també en l'activitat assistencial que ha permès donar 46 altes a pacients amb covid durant la darrera setmana, totes elles a Althaia. La situació també ha empitjorat a l'Hospital de Sant Andreu la darrera setmana. Si fa set dies no es va reportar cap defunció i els ingressats van baixar fins a 3, ahir hi havia 6 persones ingressades i la darrera setmana s'ha hagut de lamentar una defunció a causa del coronavirus.

Les dades acumulades a les unitats d'aïllament de l'Hospital de Sant Andreu des del 15 d'octubre són 213 ingressos, 104 altes (7 a residència, 95 a casa, 1 a aguts i 1 alta hospitalària), 61 defuncions i 84 persones negativitzades.

Un cop s'ha trencat la tendència a la baixa de l'afectació hospitalària caldrà estar molt atents les properes setmanes per veure si s'estabilitza o empitjora.

Dotze morts més a Catalunya

Les darreres dades fetes públiques ahir pel Departament de Salut de la Generalitat van mostrar que a Catalunya hi havia hagut dotze morts més a causa de l'epidèmia. Amb aquestes el total comptabilitzat és de 21.045 vides perdudes des del març passat a causa del virus.

La regió sanitària de la Catalunya central té un total de 39.948 casos acumulats confirmats per PCR o tests d'antígens, 116 més que en les últimes hores. La xifra s'eleva a 43.621 si es tenen en compte totes les proves.

Des de l'inici de la pandèmia han mort 2.255 persones en aquesta regió. Entre el 6 i el 12 de març es van notificar 18 defuncions, i van ser 6 la setmana anterior.

La velocitat de propagació de la covid-19 a Catalunya va pujar ahir dues centèsimes en relació al dia anterior i es va situar en 0,95, sensiblement per sota de l'indicador que tenia ahir Manresa i que era d'1,34.

El risc de rebrot a Catalunya també va pujar, fins a 180, tres punts més. Es van declarar 970 nous casos confirmats per PCR o test d'antígens i el total ja puja a 533.821. El 4,66% de les proves de covid fetes la darrera setmana van donar positiu.