El ple va aprovar el Pla d'Actuació Municipal (PAM) de Manresa per al període 2020-2023 sense el suport de l'oposició. PSC i Fem voten en contra i Cs s'absté, tots tres partits critiquen la «manca de participació i de concreció».

El nou PAM és un compromís del pacte de govern entre JxM i ERC i es tracta d'un full de ruta per recollir les prioritats del mandat. El document base «s'ha nodrit de totes aquelles actuacions i objectius que, a través del treball amb les regidories i els diferents serveis de l'Ajuntament, s'han vist que eren necessaris, prioritaris i que per tant calia afrontar-los en aquest mandat. També inclou compromisos del mandat anterior.

El PAM té cinc eixos. Són Manresa, ciutat verda i sostenible; Manresa, ciutat dinàmica i d'oportunitats; Manresa, ciutat de trobada i acollidora; Manresa, ciutat cívica, propera i compromesa; i Manresa capital. D'aquests 5 eixos en pengen 25 objectius estratègics i 250 actuacions concretes.

Entre les actuacions hi ha crear i ampliar les zones 30 als carrers de Manresa, reformular els principals eixos viaris de la ciutat com la carretera de Vic i la de Cardona, regular els habitatges d'ús turístic de la ciutat que tants problemes generen en altres poblacions, desenvolupar un projecte d'art i memòria a la plaça de la Reforma o posar en marxa un nou model de recollida de residus.