El ple de l'Ajuntament va aprovar ahir per unanimitat una proposició de suport a les activitats d'ensenyament formatiu no reglat de Manresa i la comarca del Bages davant el tercer tancament, i de creació d'ajudes per al sector.

La proposició havia estat presentada conjuntament pels grups municipals d'ERC, JxM, PSC, Fem Manresa i Cs, i va comptar amb la intervenció al ple de Laura Bataller, en nom del col·lectiu, fent ús del reglament de participació ciutadana.

En la seva intervenció davant el ple, Bataller, en nom del sector, va expressar l'afectació que estaven patint a causa de l'emergència sanitària. Va relatar els efectes devastadors que ha tingut l'epidèmia i va advertir que s'esgota dramàticament la capacitat de reinventar-se. Així que va reclamar consciència sobre la necessitat de tenir en compte un sector que només a Manresa atén milers d'alumnes. Va ser la veu dels professionals, empreses, associacions i fundacions que es dediquen a activitats formatives no reglades de Manresa i el Bages quan va dir que «ens estan ofegant. No podem aguantar més».

La proposició aprovada expressa suport als professionals, empreses, associacions i fundacions que presten serveis d'ensenyament no reglat a la infància, adolescència i joventut, i que s'han vist afectats per les mesures restrictives a causa de l'epidèmia.

L'Ajuntament insta la Generalitat a adoptar mesures compensatòries i es compromet a implementar mesures d'ajut i suport que siguin pròpies.