Manresa és, enguany, escenari dos dies de la 100a edició de la Volta Ciclista a Catalunya. Aquest dimecres se n'ha pogut gaudir d'un primer tast quan, a 3/4 de 2 del migdia, la tercera etapa ha transcorregut per la zona sud de la capital del Bages. Divendres, la prova tornarà per disputar a la ciutat un final d'etapa.

A Manresa, els participants de la Volta hi han arribat a través de la C-55, carretera que han recorregut entre Olesa i Castellbell i el Vilar. Allà, han agafat el trencall cap a Marganell i han fet una volta per acabar entrant a la ciutat a través de la carretera del Xup. Ciclistes i cotxes de la cursa han creuat el Pont de Sant Francesc, han recorregut el Passeig del Riu, han passat per sota del Pont Vell i han enfilat de nou cap a la C-55 en direcció Sant Fruitós.

L'etapa, de 203,1 quilòmetres i amb inici al Canal Olímpic de Catalunya i final a Vallter 2002, se l'ha adjudicat el ciclista britànic Adam Yates (INEOS Grenadiers) i és el nou líder de la cursa, en detriment de Joao Almeida (Deceuninck-Quick Step).

13

La tercera etapa de la Volta 2021 passa per Manresa

Yates, que ja va guanyar a Vallter 2000 en l'edició de 2019, ha superat després d'una gran ascensió a Esteban Chaves (BikeExchange) i a Alejandro Valverde (Movistar Team), el segon i el tercer corredor que han creuat la línia meta aquest dimecres. El britànic és un dels màxims favorits al triomf final, i després d'una bona crono i aquesta pujada a Vallter 2000 es confirma com a tal.

El final d'etapa de divendres, a la zona del Congost

Divendres, 25 de març, i dins de la cinquena etapa de la Volta, la cursa tornarà a Manresa. De les 15 h a les 15.40 h (pas previst a les 15.30 h) tindrà lloc el pas d'etapa per la zona ponent - centre ciutat - zona sud de la ciutat. Es tallarà al trànsit de vehicles el recorregut següent:

  • Accés per C-37z (de C-55 a Ctra. Cardona)
  • Ctra. de Cardona [esprint especial]
  • Muralla Sant Domènec
  • Muralla Sant Francesc
  • Pont de Sant Francesc
  • Sortida per C-37z direcció Montserrat

I de les 16.25 h a les 17.05 h (pas previst a les 16.55 h) hi haurà el final d'etapa a Zona Esportiva El Congost. Es tallarà al trànsit de vehicles el recorregut següent:

  • Accés per C-37z (del Xup a Pont de Sant Francesc)
  • Pont de Sant Francesc
  • Passeig del Riu (del Pont de Sant Francesc a Pl. Mil·lenari)
  • Pl. Mil·lenari
  • Ctra. de Sant Joan
  • Avinguda Pirelli
  • Carrer Torroella
  • Carrer Vilatorrada
  • Zona Esportiva El Congost [ARRIBADA]

Amb motiu d'aquests recorreguts es tallarà el trànsit de vehicles dels vials per on discorre la cursa i dels carrers que hi connecten, es realitzaran desviaments de trànsit per vials no afectats d'acord amb els talls de trànsit.

Cal tenir en compte que els horaris previstos poden variar a 10 minuts abans o 10 minuts posteriors dels horaris que indiquem, segons la velocitat de la cursa.

Afectacions al transport públic

El Servei Bus Manresa de transport públic urbà es veurà afectat pels talls de trànsit establerts. Les línies, horaris i parades afectades són les següents.

Els serveis de Transport públic interurbà que afecta les línies de Sant Joan de Vilatorrada, Xup, Sant Salvador de Guardiola i Barcelona modificaran els seus recorreguts d'acord amb els talls de trànsit establerts. Podeu consultar les afectacions als serveis a través del telèfon 93.874.68.00, referent a l'Estació d'autobusos.

Afectacions als centres educatius Muntanya del Drac i Manresa Sis (barri del Xup)

Els horaris de pas de les dues etapes de la Volta també causaran afectacions als centres escolars ubicats a la zona sud de la ciutat. L'Ajuntament de Manresa ha informat les escoles i instituts dels talls de trànsit previstos.

Pel què fa als dos centres educatius situats al barri del Xup, ha calgut modificar puntualment els horaris per evitar que els autobusos quedin bloquejats per les afectacions.

Per una banda, l'escola Muntanya del Drac finalitzarà les classes del pròxim dimecres 24 del migdia a les 12.30 h, mitja hora abans del normal. La resta de la jornada es realitzarà classe normal. Divendres l'escola finalitzarà les classes a les 13.00 h, oferirà el servei de menjador i el darrer autobús marxarà a les 14.20 h de l'escola. (no hi haurà classe a la tarda).

D'altra banda, l'Institut Manresa Sis finalitzarà les classes el pròxim divendres 26 de març a les 14.00 h, l'últim autobús marxarà cap a les 14.15 h. El centre avançarà la sortida de l'alumnat mitja hora.