Les 35enes Jornades Lacetània es van inaugurar de manera oficial dilluns a la tarda, en un acte adaptat a la situació de pandèmia que es va poder seguir en directe per YouTube. La Sala 2000 del centre manresà presentava un aspecte inusual, sense públic i només amb la presència de les autoritats i d'un grup d'alumnes i professors del cicle formatiu de grau superior en Manteniment Electrònic que es van encarregar de la retransmissió de l'acte.

El director de l'institut Lacetània, Francesc Delis, va destacar la importància de mantenir les jornades tot i la situació actual.

La conferència inaugural va anar a càrrec de Ramon Barlam, mestre, professor i especialista en les TIC i atenció a la diversitat, que va parlar sobre els canvis que les innovacions digitals han aportat molt especialment en l'àmbit educatiu.

Els alumnes del Lacetània van poder seguir la xerrada de Dominica Díez, cap de la unitat de Joc Patològic i Addiccions de la Divisió de Salut Mental d'Althaia, que va parlar de l'ús de dispositius digitals amb finalitats d'oci i va alertar de l'augment d'addiccions als jocs en línia entre els adolescents i de les conseqüències que això comporta.

Una altra ponent destacada va ser Selva Orejón, de l'empresa Onbranding Consultors, que va parlar als alumnes sobre el ciberassetjament.

Durant tota aquesta setmana, les Jornades Lacetània reflexionaran sobre la vida en línia, analitzant com ha canviat la manera de relacionar-nos, de comprar, de gaudir de l'oci i de treballar. També, sobre la intel·ligència artificial, la relació global entre l'home i la natura enfront del món digital, el ciberassetjament des d'una perspectiva policial i els sistemes monetaris digitals.