L'Ajuntament de Manresa, amb la col·laboració del Col·legi d'Advocats de la ciutat, ha reactivat el servei de mediació entre propietaris de negocis i propietaris de locals per a l'assoliment d'acords en el pagament del lloguer.

La mesura pretén propiciar acords entre les dues parts que, d'una banda, facin possible la supervivència i la viabilitat dels negocis -que continuen patint restriccions per la covid-19- i, de l'altra, permetin també als petits propietaris de locals continuar cobrant part de les rendes.

L'Ajuntament assumirà la major part de despesa del servei, si bé tindrà un cost de 10 euros per al propietari del local i de 10 euros per a l'amo del negoci, independentment del nombre de sessions i tràmits necessaris durant tota la mediació.

Es tracta d'una mesura destinada als llogaters que tenen arrendat el local a petits tenidors, que són els que queden fora de les mesures que el Govern ha aprovat, que obliguen els grans tenidors (10 propietats o més) a fer rebaixes en el lloguer.