Aquest dimecres ha tingut lloc a la plaça Major de Manresa una concentració contra la transfòbia i a favor de la llei trans amb el lema 'Defensem els drets trans'. L'acte ha durat menys de mitja hora i s'hi ha pogut veure una pancarta amb el lema: 'La nostra existència és resistència'. També hi havia cartolines, que els convocants han posat al terra, amb diverses proclames, i s'ha llegit un manifest on han denunciat la invisibilitat a què els sotmet la societat alhora que han demanat més unitats per fer el trànsit a la Catalunya Central.

La concentració ha estat convocada per part de L'Aldarull, de Manresa; El Triangle, que és un col·lectiu de Navàs; La Cugula, de Solsona, i Esgarriades, de Prats de Lluçanès.

La mobilització, que també s'ha fet en altres ciutats, s'ha organitzat, alhora, per denunciar la coincidència del discurs de l'extrema dreta i el del PSC-PSOE i la campanya d'odi transfòbica «que el PSC i altres partits estan duent a terme contra nosaltres, les persones trans, i contra els nostres drets».

Segons els convocants, «durant els darrers mesos hem vist com el col·lectiu trans ha patit tota una campanya mediàtica i política d'assetjament, injúries i fal·làcies per part de diversos sectors polítics, tant de l'extrema dreta com de suposades esquerres».