La mostra de la processó de divendres Sant a Manresa està vivint aquesta tarda un degoteig constant de persones a l'interior de la basílica de la Seu. Per segon any consecutiu, l'acte religiós no s'ha pogut celebrar a causa de la covid-19. Com a proposta alternativa, la comissió organitzadora de l'acte lirtúrgic ha organitzat a l'interior de la basílica una mostra dels passos de les diferents confraries participants, que es poden visitar aquest divendres des de les 5 de la tarda fins a les 9 del vespre.

L'any passat, en què se celebraven els 20 anys de la recuperació de la processó, ja no es va poder celebrar i, en el seu lloc, els integrants de les confraries van decidir posar-se igualment les vestimentes i sortir als balcons de casa seva.

Enguany, la comissió organitzadora va demanar al rector de la Seu, Jean Hakolimana -mossèn Joan- si podien fer una mostra de les confraries a l'interior del temple, una proposta que va acceptar, sempre que es tinguessin en compte les mesures anticovid. Al llarg de la tarda, per megafonia, en algun moment s'ha hagut de cridar l'atenció a la gent per tal que no s'acumulés, sobretot una estona abans que Encarnita Ferrete cantés les saetas que ha interpretat al costat del pas del Sant Crist i el de l'Esperança Macarena. Ferrete ha cantat el "Pare Nostre' i l'ha dedicat a les persones que han perdut la vida per culpa de la pandèmia, tal com ha explicat ella mateixa en acabar la peça, molt emocionada.

Seguidament, hi ha hagut música interpretada a l'orgue per Jordi Franch, acompanyat per la seva dona, Mercè Ricarte. Franch ha començat amb dues peces de l'Stabat Mater de Pergolesi; Ricarte ha ofert dues corals de Johann Sebastiana Bach; Franch a l'orgue ha continuat amb dues peces de Henry Purcell; Ricarte ha orfet "La passió de nostre Senyor Jesucrist", amb lletra de mossèn Jacint Verdaguer, que és molt típica de la Seu, ha destacat ell; dues corals de Bach a orgue; una altra peça molt típica de la Seu d'un antic organista, Josep Maria Massana Bach (Les coples a Nostra Senyora dels Dolors). Per acabar, Franch ha orfert més corals de Bach.

L'entrada i sortida de la gent s'ha organitzat per mitjà de dues portes diferents. S'entra pel portal de Santa Maria, on hi ha una taula amb gel hidroalcohòlic; es passa cap al fons de la nau, a la façana que dona a l'atri, on hi ha els passos exposats, i se surt per la porta que va a parar al parc de la Seu.