La Fundació Althaia presentarà aquest dijous a Manresa el llibre "Els hospitals a Manresa. Història d'una transformació", una publicació que posa en valor el patrimoni sanitari de la ciutat i la tasca dels professionals que van oferir atenció especialitzada durant el segle XX.

L'acte es durà a terme a la llibreria Parcir en dues sessions, una a les 7 i l'altra a les 8 de la tarda, i comptarà amb les intervencions del traumatòleg Francesc Sant, de la infermera Anna Capsada, i de l'historiador Francesc Comas. Es recomana inscripció prèvia al telèfon 93 873 38 82 o al correu electrònic activitats@parcir.com.

El llibre mostra les petites i grans transformacions de l'atenció sanitària a Manresa des del segle passat fins a l'actualitat, i inclou una part fotogràfica molt interessant. La publicació fa un recorregut per la història dels diferents hospitals, que acaba confluint en el 2002, en l'actual Fundació Althaia. Les institucions de les quals parteix aquesta transformació són l'Hospital de Sant Andreu, fundat l'any 1260; la Clínica Sant Josep, que va obrir portes el 1929; l'Hospital de Sant Joan de Déu, que data del 1932; el Centre Hospitalari, que va iniciar l'activitat l'any 1971, i la Unitat Coronària, que ho va fer el 1974.

Els hospitals a Manresa. Història d'una transformació va néixer arran de l'exposició que es va realitzar l'any 2019 al vestíbul de l'Hospital de Sant Joan de Déu i que va comptar amb la implicació de més d'un centenar de professionals, en actiu i jubilats, vinculats a Althaia. A partir del treball d'investigació realitzat per dur a terme l'exposició, es va decidir fer un llibre per seguir donant a conèixer la història de la sanitat a Manresa.

El llibre s'ha editat a través de Parcir Edicions Selectes amb la col—laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Col—legi de Metges de Barcelona, el Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona i la Fundació Dr. Antoni Esteve.

Llibre solidari per Sant Jordi

El llibre es pot adquirir al quiosc de l'Hospital de Sant Joan de Déu, a les llibreries de Manresa o a Llibres Parcir per un preu de 25 euros. Els beneficis es destinaran íntegrament al projecte de mecenatge per a la millora de l'atenció a infants i joves de la Fundació Althaia.