La Fundació Althaia presenta avui a Manresa el llibre «Els hospitals a Manresa. Història d'una transformació», una publicació que posa en valor el patrimoni sanitari de la ciutat i la tasca dels professionals que van oferir atenció especialitzada el segle XX.

L'acte serà a la llibreria Parcir en dues sessions, una a les 7 i l'altra a les 8 de la tarda, i comptarà amb les intervencions del traumatòleg Francesc Sant, de la infermera Anna Capsada, i de l'historiador Francesc Comas. Es recomana inscripció prèvia al telèfon 93 873 38 82 o al correu electrònic activitats@parcir.com.

El llibre mostra les petites i grans transformacions de l'atenció sanitària a Manresa des del segle passat fins a l'actualitat, i inclou una part fotogràfica molt interessant. La publicació fa un recorregut per la història dels diferents hospitals, que acaba confluint en el 2002, en l'actual Fundació Althaia.

El llibre va néixer arran de l'exposició que es va realitzar l'any 2019 al vestíbul de l'Hospital de Sant Joan de Déu i que va comptar amb la implicació de més d'un centenar de professionals.