Dins del programa Travessa cap al 2022, del qual va informar aquest diari recentment (vegeu enllaç), aquest dissabte tindrà lloc una primera activitat que consistirà en una neteja a l'entorn del parc del Puigcardener i el cami dels Corrals. L'inici serà al parc de la Seu a les 10 del matí, i el final al mateix lloc a la 1 del migdia. Cal portar guants, aigua, roba còmoda i el calçat adequat. És una activitat organitzada per l'associació Inspiració 2022 amb la col·laboració de l'Ajuntament de Manresa, Manresa 2022 i UManresa-FUB, que s'afegeix a tots els actes que durant aquest any i el vinent s'organitzaran a la capital del Bages per commemorar l'arribada a la ciutat de sant Ignasi de Loiola.

Per a més informació es pot consultar la web del projecte i per a inscripcions cal enviar un correu a l'adreça: info@travessa2022.cat.

Travessa cap al 2022 convida la ciutadania a reflexionar mitjançant nou conferències (paraula), nou neteges perimetrals de l'entorn natural de Manresa com la de dissabte (acció) i nou caminades per diferents zones de la ciutat (silenci) . A banda, la travessa seguirà la tríada: terra, humà, transcendent. En definitiva, proposa un any de reflexió ciutadana amb una sèrie d’actes i xerrades, oberts a tots els públics i entitats, que permetin inspirar i ajudar a fer aportacions concretes en diferents àmbits de la vida personal, ciutadana i social.

La propera activitat, emmarcada en l'àmbit de silenci, serà una caminada conscient. Aquesta primera caminada tindrà lloc el dimecres 28 d'abril. Se sortirà a les 7 de la tarda de la plaça Major i acabarà a l'entrada del Museu de Geologia Valentí Masachs, que està ubicat a la UPC-EPSEM (Av. de les Bases de Manresa, 61).

Inspiració 2022 és un grup ampli i divers de persones que volen vetllar pel que pensen que és el nucli fonamental i essencial de Manresa 2022: la commemoració d'una transformació espiritual viscuda per Ignasi de Loiola fa cinc-cents anys a la ciutat. En aquest sentit, el grup pretén que la commemoració de Manresa 2022 possibiliti l’aprofundiment del que suposa la transformació espiritual en els diversos àmbits de la vida personal, ciutadana i social. Per saber quelcom més del grup Inspiració 2022 i fer aportacions concretes es pot visitar la seva pàgina web.