El Rotary Club de Manresa-Bages va lliurar el 19è premi Simeó Selga a Ampans, fundació bagenca amb una trajectòria de més de 50 anys d'història al costat de les persones amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental i també de persones en situació de vulnerabilitat. Ampans va ser guardonat per un projecte que permetrà millorar la comunicació entre els usuaris de l’entitat i les seves famílies en el marc de la pandèmia de la Covid-19.

Enguany, no es va poder celebrar la Tercera Gala Simeó Selga a causa de la pandèmia de la Covid-19, i l’acte d’entrega del guardó es va fer en petit comitè i respectant totes les mesures de seguretat per evitar el risc de contagi. El president de la Fundació Ampans, Sebastià Catllà, va rebre el guardó de mans del president del Rotary Club de Manresa-Bages, Francesc Selga. El guardó està dotat amb 6.000 euros que finança l’Obra Social de “La Caixa”.

El director general d’Ampans, Toni Espinal, va fer una detallada explicació del projecte de dotació de tauletes digitals que, gràcies a l’atorgament d’aquest premi, podran tirar endavant. L’entitat preveu adquirir una quarantena de tauletes digitals, que es distribuiran entre els diferents serveis residencials i assistencials de la fundació.

Aquest projecte aproparà els més de 800 usuaris de la fundació a les seves famílies, amics i voluntaris. Cal tenir en compte que la pandèmia de la Covid-19 ha privat les persones que resideixen en una llar o residència de veure els seus éssers més estimats perquè les mesures de prevenció han condicionat de ple la quotidianitat dels centres.

Per altra banda, el projecte d’Ampans posarà a l’abast de persones amb diversitat intel·lectual i de desenvolupament (DID) una tecnologia que permetrà millorar la seva salut física i emocional i que contribuirà a superar l’anomenada bretxa digital. Així, mitjançant les tauletes digitals, podran entrenar les seves habilitats cognitives, mantenir-les i millorar-les, amb programes i activitats digitals.

El Premi Simeó Selga

El Premi Simeó Selga és un guardó que compta ja amb una llarga trajectòria i que contribueix a fer realitat projectes d’interès social impulsats per entitats i associacions del territori.

Gràcies a aquest guardó, en edicions anteriors han fet realitat els seus projectes l’Associació de la Lluita Contra el Càncer de Manresa, el Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç del Bages, el CB i Unió Manresana, l’Associació Misteriosa Llum, l’ONG Arc de la Solidaritat, la Residència de Navarcles, els Tallers Musicals d’Avinyó, el Banc dels Aliments de Manresa, l’Associació Síndrome d’Asperger de la Catalunya Central, l’Associació per a la Reeducació Auditiva dels Nens Sords - ARANS, la Comunitat de Sant Egidi, Els Carlins, AMPANS, #Invulnerables, l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer i Altres Demències del Bages, Berguedà i Solsonès en dues ocasions i la residència del barri de la Sagrada Família de Manresa.

Simeó Selga Ubach (Manresa, 1914 - 2010), va ser un dels manresans més destacats del segle XX i inicis del XXI. La seva llarga trajectòria i el compromís amb la família, les persones, la llengua i el país, li van fer desplegar una intensa activitat en molt diversos àmbits, entre els quals la pediatria i l’assistència sanitària, la pedagogia, la dinamització social i cultural, la política, les tradicions i el folklore, les arts i les lletres, la història i el patrimoni cultural.

El Rotary Club de Manresa dedica a aquest pediatre manresà el premi en reconeixement al seu activisme cívic, social, cultural i polític.