L'Ajuntament de Manresa, a través de la regidoria del Centre Històric, ha posat en marxa el projecte Escodines emprèn!, un programa que té per objectiu reactivar l'activitat econòmica a través de la reobertura de locals buits situats al barri de les Escodines.

El projecte pretén facilitar espais per a joves emprenedors de la ciutat, millorar l'estètica del carrer Escodines, generar un nou eix com a viver d'activitats econòmiques i dinamitzar el carrer.

El programa s'ha iniciat amb una primera rehabilitació d'un local comercial que actualment estava en desús. L'adequació del local ha estat assumida per la regidoria del Centre Històric i, ara, es posa a disposició de persones que vulguin obrir un negoci a un preu molt assequible, gràcies a l'acord al qual s'ha arribat amb la propietat.

L'últim negoci que hi havia hagut era una perruqueria, però el local es pot adaptar a qualsevol tipus de negoci. Està situat al número 20 del carrer Escodines, fa 136 metres quadrats i s'ofereix a un lloguer mensual d'1 euro el metre quadrat els dos primers anys i 1,5 euros el metre quadrat els dos següents anys, sent 136 euros al mes els primers dos anys i 204 euros els dos anys següents. Les persones interessades trucar al telèfon 93 878 23 00 (regidoria del Centre Històric).

La regidora delegada del Centre Històric, Claudina Relat Goberna, assegura que és un primer pas per ajudar a la "reactivació del barri" i que cal seguir treballant en aquesta línia.