La Plataforma en defensa de les pensions i dels drets de la gent gran de Manresa va tornar a mobilitzar-se ahir a la plaça Major després d'un any sense poder fer-ho a causa de la pandèmia. I el missatge que van llançar és que el calendari fixat per construir la residència pública promesa al barri del Xup s'ha de complir.

La previsió és que enguany s'ha de licitar el projecte i a finals d'any o l'any que ve començar les obres.

A la concentració, en la què van participar una seixantena d'activistes, hi havia representants de l'Associació de Veïns del Xup.

L'edifici previst és d'uns 2.000 metres quadrats i un espai verd de més de 3.000 m2, amb una zona de jardí i també horts i gallines. L'equipament es construirà seguint models nòrdics d'atenció a les persones que el faran pioner a la Catalunya Central i també disposarà de serveis oberts als veïns del Xup (vegeu Regió7 del 22 de novembre del 2019).

La plataforma de gent gran ha advertit que s'està retardant el projecte de construcció i posada en funcionament de la residència de 90 places per a persones grans prevista al barri del Xup.

La Plataforma ha explicat que l'Ajuntament «ens ha demanat un període de 6 mesos de reflexió sobre el tema argumentant que degut al coronavirus actualment hi ha un 20% de places de les residència de Manresa buides».

La Plataforma considera que «una situació conjuntural», deguda a la pandèmia, no és raó per ajornar o deixar de fer un equipament que cada vegada serà més necessari degut a l'envelliment de la població».

Adverteixen que «tal i com van les coses, pensem que caldrà un posicionament ferm i la mobilització de la gent pensionista de Manresa per obtenir resultats positius».

Recorden que, a més de necessària, la residència ha de ser un element dinamitzador del barri del Xup, que ho requereix i mereix.

I reiteren que la nova residència i altres serveis i equipaments d'atenció a la dependència han de ser gestionats «per una entitat pública sense ànim de lucre».