El Grup Municipal del PSC ha emès un comunicat per exigir a l’alcalde Marc Aloy que posi solució al desacord actual que l’equip de govern manté amb el sindicat de CCOO en relació a l’aplicació dinerària del Catàleg de Llocs de Treball que es va aprovar per unanimitat durant el passat mandat. Com a conseqüència d’aquell catàleg, els i les treballadores municipals passen a obtenir una adequació del seu sou a les responsabilitats i condicions reals de la feina que fa cadascú.

L’acord entre Ajuntament i sindicats es va referendar en Ple Municipal el 2018 i va rebre el suport unànime de tots els grups municipals. També es va pactar un calendari d’aplicació de l’actualització de les remuneracions salarials. No tothom va veure millorat el seu sou de manera immediata. Es va fer per fases, i això significa que una part dels treballadors van acceptar que una altre part obtinguessin la seva millora salarial abans que altres.

Segons el portaveu del Grup Municipal del PSC, Felip González, després de millorar el sou a les categories laborals amb remuneració més baixa en el primer any, i als i les policies locals en el segon any (amb un muntant econòmic global de més de mig milió d’euros), aquest any tocava l’aplicació a les categories A-2 i A-1. I aquí ha vingut el conflicte actual amb els sindicats “perquè un Catàleg de Llocs de Treball que fins ara havia permès una aplicació sense conflicte, per a una part de la plantilla, resulta que ara l’equip de govern ha detectat que els increments que resulten de la seva aplicació per a una part del personal són superiors als que ERC i JxM consideren adients”.

El PSC afirma que l’equip de Govern ha fet una proposta als sindicats de reforma a la baixa del Catàleg per a alguns llocs de treball que "òbviament CCOO, el sindicat majoritari a l’Ajuntament (amb 15 de 22 delegats) no accepta de cap de les maneres".

“Però el més greu de tot plegat -segons González- és que curiosament d’entre els quatre llocs de treball que l’Ajuntament qüestiona ara com a sobrevalorats per aquell document de 2018, tres de elles pertanyen a 40 llocs de treball de Serveis Socials (treballadores i educadores Socials) i als 6 inspectors/res de Salut Pública; uns llocs de treball que en el darrer any han vist com la seva feina es complicava, i es complicava de debò, com a conseqüència de la pandèmia de Còvid-19”.

Un cop escoltades les versions de l’assumpte de les dues parts implicades en el desacord, el grup municipal del PSC reconeix que es tracta d’una negociació amb complexitat tècnica evident, però exigeix a l’equip de Govern que, “com ha fet amb altres categories laborals que ja han vist aplicades les seves millores econòmiques durant els dos darrers anys, trobi la solució adient per tal de no regatejar amb les actualitzacions salarials que aquests col·lectius tan sensibles de la plantilla esperen des de fa temps, perquè hi tenen dret, i perquè van acceptar cobrar-los més tard que alguns dels seus companys i companyes.

Oimés, tractant-se d’un col·lectiu que en el 2020 ha hagut d’atendre a 16.500 persones i cada dia fan la seva feina amb gran respecte, professionalitat i un plus de valentia en temps de pandèmia”, ha conclòs González.