El ple de l'Ajuntament de Manresa va tenir, dijous a la nit, un final abrupte amb l'alcalde Marc Aloy (ERC) donant per tancada la sessió per posar punt final a una disputa dialèctica amb la presidenta del grup municipal de Fem Manresa, Gemma Boix.

La situació té l'origen en la pregunta presentada per Fem sobre les gestions realitzades per garantir que es pugui avortar a l'Hospital Sant Joan de Déu, d'Althaia.

L'alcalde Marc Aloy va intervenir i, tot seguit, Boix va demanar permís per repreguntar. L'alcalde va consultar amb el secretari si es podia repreguntar i aquest va respondre que un cop.

La presidenta de Fem li va dir que havia anat tan ràpid que no s'havia entès el que deia i que «a més, no has contestat el que nosaltres t'estàvem demanant». Va reiterar que el seu grup volia saber quines havien estat les gestions fetes amb el patronat d'Althaia i quan seria la propera reunió. L'alcalde li va respondre que «vosaltres podeu fer les preguntes que vulgueu i jo responc allò que crec que he de respondre. I si vull, no li responc. No tinc cap obligació a respondre en el ple d'avui». Va dir que la pregunta de Fem estava mal plantejada, perquè el ple no va aprovar garantir l'avortament a l'Hospital Sant Joan de Déu, sinó garantir el dret de les dones del territori de la Catalunya Central a avortar, que aquest dret qui l'ha de garantir és el Servei Català de la Salut i és amb aquest ens amb qui s'està fent la feina per complir-ho.

La presidenta de Fem Manresa va voler tornar a intervenir perquè constés en acta i l'alcalde no ho va permetre. Va dir que «si hi ha un reglament és per seguir-lo. Em sap greu. Aquesta pregunta ha entrat aquesta tarda». Boix va intentar intervenir per explicar perquè s'havia presentat poc temps abans de l'inici del ple.

L'alcalde li va dir que no tenia la paraula ni la tornaria a tenir. Boix va insistir que necessitava un altre torn d'intervenció. I l'alcalde li va dir que li sabia greu però «això no és un circ, és un ple. Hi ha un reglament». Boix va intentar intervenir un altre cop i l'alcalde va donar per finalitzada la sessió.