L'Ajuntament de Manresa „a través de la regidoria de Qualitat Urbana, Via Pública i Ciutat Intel·ligent„ ha invertit en els darrers tres anys 670.500 euros en la millora de parcs infantils de la ciutat i en la creació de noves àrees de joc.

D'aquests dine rs, 600.000 corresponen a la inversió que s'ha realitzat en els plans anuals de millora de l'espai públic, corresponents al 2018, 2019 i 2020.

A banda, també s'ha creat el parc infantil del pati del Casino (50.000 euros), i a principis d'aquest 2021 s'ha fet un nou parc infantil al barri de Bellavista (20.500 euros), un projecte del pressupost de districtes que ha permès incrementar l'oferta actual d'aquests espais a Manresa i dotar el barri d'aquest tipus d'equipament.

El regidor de Qualitat Urbana, Via Pública i Ciutat Intel·ligent, Josep Gili Prat, ha fet una visita al parc del carrer Abat Oliba, que s'ha ampliat amb una taula de ping-pong i un joc.

El regidor ha explicat que, malgrat la situació complexa d'aquest darrer any, "s'han pogut tirar endavant tots els projectes dels darrers plans de millora" i ha avançat que "ja estan a punt els projectes del pla d'aquest 2021", que es presentaran ben aviat.

Així, els projectes que corresponen al Pla de Millora de l'Espai Públic 2018 ja estan tots executats. Amb una inversió total de 200.000 euros, la meitat del pressupost es va destinar al parc infantil de la plaça Espanya. Pel que fa als projectes del Pla de Millora de l'Espai Públic 2019, dotat amb 200.000 euros més, s'han fet actuacions de millora en 23 parcs, que s'han centrat en la substitució d'elements, en la substitució de peces malmeses, en l'ajust d'elements i en un tractament de superfícies per eliminar pintades o millorar la fusta en mal estat.

També s'ha fet un repàs general de tots els elements de joc i una aportació de material granular a totes les àrees.