El Lab 0-6 d'UManresa, el Niu de Ciència del Museu de Ciències Naturals de Barcelona i l'espai Explora 0-6 del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Terrassa -que tenen en comú ser tres espais de ciència per a infants- han organitzat per al mes de maig les jornades taller «Explorar per aprendre a l'educació infantil». Les jornades estan adreçades a alumnat de cicles formatius de grau superior en Educació Infantil.

La finalitat de la proposta és que les persones que en el futur seran tècniques en Educació Infantil coneguin quin és el procés d'aprenentatge dels infants més petits a partir de la seva interacció amb la realitat.

Aquesta serà la primera activitat presencial organitzada aquest curs en el marc de les accions d'orientació universitària que duu a terme habitualment la universitat.

Les jornades taller volen que aquest alumnat experimenti què vol dir fer de mestra amb infants d'entre els 0 i els 6 anys i que visqui en primera persona les emocions que proporcionen espais de ciència de lliure elecció per conèixer de primera mà què aporten al desenvolupament dels infants.

Les jornades es duran a terme els dies 18 i 26 de maig. Se n'han programat cinc sessions d'una hora de durada i en diferents horaris: tres que es desenvoluparan al Niu de ciència i dues a l'espai Explora 0-6.

L'activitat està pensada des d'un punt de vista molt pràctic, de manera que totes les persones assistents es facin preguntes a partir de la manipulació de materials i eines i per viure directament el procés d'aprenentatge, de manera que això pugui repercutir en la tasca educadora.

Les jornades taller les dirigiran membres de l'equip docent del grau de Mestre en Educació Infantil de la Facultat de Ciències Socials de la UVic-UCC.