L'Ajuntament de Manresa ha editat una guia per incentivar la instal·lació de plaques fotovoltaiques als edificis particulars de la ciutat. Sota el títol 'La fotovoltaica a Manresa, generar energia solar a casa teva és ara molt més fàcil!', el document té com a objectiu donar a conèixer a la població que l'actual normativa ha simplificat els tràmits i ha agilitzat els terminis per poder instal·lar plaques, i pretén també fer difusió dels seus beneficis ambientals i econòmics. La guia està adreçada principalment a habitatges particulars, però també és útil per a empreses i equipaments.

En el marc de la presentació de la Guia, el regidor de Ciutat Verda, Pol Huguet, ha destacat que és la primera vegada que es concentra tota la informació referent a la fotovoltaica en un únic document. Confia en el fet que sigui un primer pas "per començar a omplir les teulades de Manresa de plaques fotovoltaiques per reduir l'escalfament global, millorar la nostra sobirania energètica, democratitzar el control de l'energia i generar ocupació".

La guia es podrà trobar a la pàgina web de l'Ajuntament de Manresa.

Tendència a l'alça

A la comarca del Bages les noves instal·lacions fotovoltaiques s'han quadruplicat entre el 2019 (quan se'n van posar 52) i el 2020 (quan se'n van instal·lar 224), segons les dades que registra l'Institut Català de l'Energia (ICAEN), que també indiquen que a la ciutat de Manresa es va passar de 10 noves instal·lacions el 2019 a 27 el 2020.