El Departament de Salut va reprendre aquest dilluns la campanya de cribratges massius amb automostres, que a la regió central van començar divendres a Artés. A Manresa es començaran a fer a partir d'aquest dimarts 4 de maig a dos punts diferents de la ciutat: al CAP Sagrada Família i al CAP de Les Bases.

Les proves, que es fan a través dels CAP, s'adrecen a persones de menys de 70 anys asimptomàtiques, que no hagin passat la covid els darrers 3 mesos i que no hagin completat la pauta de vacunació. Els resultats es coneixen al cap de 24 o 72 hores a través de La Meva Salut.

La setmana passada, la directora del SAP Bages-Berguedà de l'ICS, Elisabet Descals, destacava que «l'automostra és una eina segura i el fet que el pacient s'ho pugui fer a casa comporta que li sigui més còmode i també ens ajuda a la gestió d'aquestes proves a nivell d'atenció primària. I segons la subdirectora de l'Agència de Salut Pública de la Regió Sanitària de la Catalunya Central, Imma Cervós, mentre s'avança en la campanya de vacunació, els cribratges «ens poden ajudar a avançar-nos al virus i tallar el màxim nombre de cadenes de transmissió de persones asimptomàtiques

Manresa

CAP de la Sagrada Família

  • Començaran el 4 de maig, i obrirà dimarts de 17 a 19h i els dimecres i divendres de 10 a 12h.

CAP de Les Bases

  • Es distribuiran i recolliran els estoigs d'automostra en una carpa exterior, els dimarts de 17 a 19h, i els dimecres i divendres de 10 a 12h.

Berga

Les persones que hi participen poden recollir l'estoig d'autopresa en un espai designat als seus respectius CAP. A Berga s'han fet aquest matí durant la primera jornada de cribratges amb automostra que Salut organitza a través dels professionals dels Centres d'Atenció Primària.

En total s'han fet només 29 automostres en una arrancada fluixa de la campanya que es mantindrà oberta fins a nou avís tots els dilluns i divendres als matins d'11:30 a 14:30h i els dimecres de 15 a 18h.

Solsona

El calendari havia de ser el mateix que a Berga però l'ens de salut comarcal ha informat que una vegada es tingui el material s'informarà dels dies i hores en els quals es podrà dur a terme l'automostra.