«Decepció» i «cabreig». Són els dos sentiments que predominen al barri del Xup amb relació al retard a l'hora de fer realitat la residència de titularitat municipal que s'hi ha de fer, si es té en compte el calendari orientatiu que en el seu dia va elaborar l'Ajuntament.

Segons aquest calendari, hores d'ara ja hauria d'estar adjudicada l'obra. D'aquí la «decepció» i el «cabreig» al barri manresà, va palesar la Plataforma en defensa de les pensions i dels drets de la gent gran de Manresa en la concentració que va fer al matí a la plaça Major com cada dilluns.

A la convocatòria hi van assistir 45 persones i va servir per informar els presents de les trobades mantingudes per la Plataforma amb la regidora d'Acció i Inclusió Social, Mariona Homs, i amb la de Gent Gran, Rosa Maria Ortega, fa un parell de setmanes.

Entre altres, per part de la primera es va informar del compromís de destinar, d'entrada, 44.000 euros més al Servei d'Atenció Domiciliària (SAD)per poder-lo incrementar en 2.000 hores més. També, de la petició de la Plataforma a l'Ajuntament per tal que en el projecte privat de pisos tutelats al sector de l'Anònima aquest subvencioni un determinat número de places públiques. De moment, erl consistori no els ha donat cap resposta, van informar.

Quant a la futura residència del Xup, a banda del sentir dels veïns del barri, la concentració va servir per explicar que el conveni de l'Ajuntament amb la família que li ha cedit el terreny on anirà, que era fins al 2024, s'ha allargat fins al 2034, la qual cosa els fa témer que podria eternitzar més el projecte.

La Plataforma té previst fer un document que inclogui el seu posicionament sobre aquest tema que té previst fer públic a mitjan d'aquest mes. Van explicar que, malgrat que el projecte no avança, l'Ajuntament els ha assegurat que en cap moment no hi ha renunciat, si bé la situació actual generada per la covid a les residències ha fet que no sigui tan urgent com quan es va projectar.

Pel que fa a la trobada amb Ortega, van explicar que hi van parlar de fer un full de ruta de Manresa Ciutat Amiga de la Gent Gran, tenint en compte que l'actual s'acaba aquest 2021. També van tractar amb ella l'organització d'una jornada per tocar el tema de la discriminació per edat (edatisme) amb la ponència de diversos experts en la matèria; de l'actualització de la guia de gent gran, que «ha quedat obsoleta»; dels avenços pel que fa a la moció presentada el gener per la Plataforma en relació a l'atenció dels bancs, i de la celebració del Dia Mundial de la presa de consciència de l'abús i el maltractament a la gent gran (15 de juny) i del Dia Internacional de la Gent gran (1 d'octubre), en els quals participarà la plataforma manresana.