L'ANC de Manresa inicia aquest dijous 6 de maig, a partir de 2/4 de 8 del vespre, el cicle de xerrades anomenat Teixim la Catalunya del futur, que constarà de set xerrades, programades del 6 de maig al 17 de juny, que combinaran el format virtual i el presencial, sempre i quan les condicions sanitàries ho facin possible.

El cicle comptarà amb la presència de personalitats destacades del món polític i social català, com l'exvicepresident de la Generalitat Josep-Lluís Carod-Rovira, l'eurodiputada a l'exili Clara Ponsatí, el responsable del diari digital Vilaweb Vicent Partal o la lingüista Carme Junyent, entre d'altres.

La primera xerrada serà a càrrec de l'escriptor, activista polític i exdiputat de la CUP Julià de Jòdar, que exposarà el seu punt de vista sobre els reptes immediats de l'independentisme i quins canvis hauria de fer en el seu enfocament per a ser una eina de transformació política eficaç. Les xerrades virtuals seran a la plataforma Zoom, i s'hi accedirà a través d'un codi facilitat per l'organització.

Amb aquestes xerrades, l'ANC pretén desenvolupar un espai de reflexió sobre les necessitats que té l'independentisme en aquests moments i sobre alguns dels reptes que té el país com el model energètic o el futur del català.