El proper dissabte, dia 8 de maig, de les 10 a les 13 hores, continuen els actes de Travessa cap al 2022: un any de reflexió ciutadana. Ho farà amb una de les neteges perimetrals, en aquest cas a l'entorn de Sant Pau i el Pou de Llum de Manresa. Aquest acte, emmarcat en l'eix acció, té la voluntat de teixir nous vincles entre la ciutat i el seu entorn, especialment als llocs sagrats que se situen a la perifèria manresana. Consisteix en una neteja d'espais naturals realitzada amb consciència plena i una disposició espiritual.

L'activitat s'inicia a les 10 del matí al Parc de la Seu. La neteja es portarà a terme al bosc de ribera, Sant Pau i el Pou de Llum. L'acte finalitzarà a la 1 del migdia, aproximadament, al Pou de Llum. Per portar a terme aquesta activitat cal portar guants, roba còmode i calçat adequat, així com també aigua per hidratar-se i quelcom per protegir-se del sol. En aquesta ocasió, es podrà visitar la capella de Sant Pau i comptarà amb la col·laboració de les associacions de veïns de Sant Pau i de la Balconada.

Travessa cap al 2022 és organitzat per l'Associació Inspiració 2022 amb la col·laboració de l'Ajuntament de Manresa, Manresa 2022 i Umanresa-FUB i proposa un any de reflexió ciutadana amb una sèrie d'actes i xerrades, oberts a tots els públics i entitats, que permetin inspirar i ajudar a fer aportacions concretes en diferents àmbits de la vida personal, ciutadana i social. Per consultar la programació i inscriure's a aquesta neteja i a la resta d'actes es pot fer a través d'aquesta pàgina web.

La propera activitat de Travessa cap al 2022, emmarcada en l'àmbit paraula, serà una xerrada a càrrec de l'arqueòleg Eudald Carbonell. Aquesta segona xerrada (la primera es va dur a terme el 29 d'abril), que porta per títol Homo Sapiens Sapiens, d'on venim?, on anem?, tindrà lloc el dijous 13 de maig, a les 19 hores, a l'auditori de la sala plana de l'Om (Plana de l'Om, 5 de Manresa). Aquesta xerrada forma part de la 7a edició del cicle Ignàgora.

Inspiració 2022 és un grup ampli i divers de persones que volen vetllar pel que pensen que és el nucli fonamental i essencial de Manresa 2022: la commemoració d'una transformació espiritual viscuda per Ignasi de Loiola fa cinc-cents anys a la ciutat. En aquest sentit, el grup pretén que la commemoració de Manresa 2022 possibiliti l'aprofundiment del que suposa la transformació espiritual en els diversos àmbits de la vida personal, ciutadana i social. Per saber quelcom més del grup Inspiració 2022 i fer aportacions concretes es pot visitar la seva pàgina web a www.inspiracio2022.cat