El documental Ignasiana BTT. L’aventura del pelegrí es presentarà dimarts vinent, a 2/4 de 8 del vespre, a l’Espai Plana de l’Om, dins del calendari Manresa 2022 d’enguany per commemorar els 500 anys de l’arribada d’Ignasi de Loiola a la ciutat.

El documental, enregistrat la tardor passada, ofereix un tast del recorregut per camins rurals i corriols del darrer tram del Cami Ignasià, entre Verdú, a l’Urgell, i Manresa, al Bages, passant per Cervera, Igualada i Montserrat.

Els protagonistes són el tàndem paralímpic Joan Font i Ignasi Àvila i les atletes de resistència Núria Picas i Carme Tort. L’arribada al terme de Manresa, des de l’Oller del Mas a la Cova, té un simbolisme especial amb la incorporació al grup de Valentina Casas i Roc Comallonga, ambdós de l’escola de l’Escola de Ciclisme de Manresa. Ells representen el present i el futur i els valors associats a la pràctica de l’esport.

El presentador de l’acte serà el periodista de TV3 Francesc Sòria, que conversarà amb alguns dels protagonistes per conèixer les opinions i sensacions que van tenir fent la ruta. Seguidament, s’estrenarà el documental. Les persones que hi vulguin assistir poden reservar l’entrada de franc a la pàgina web del teatre Kursaal. El documental també es podrà veure a través de diverses televisions d’àmbit local i nacional.

El 26 de setembre es farà la primera edició oberta a la ciutadania del Camí Ignasià de Verdú a Manresa en BTT. A partir de l’1 de juny es podran formalitzar les inscripcions a través de la pàgina web de Manresa 2202 i a l’Oficina de Turisme de Manresa.