Meandre ha fet una proposta a les associacions de veïns de Manresa amb l’objectiu que el veïnat conegui les particularitats dels arbres del seu barri. L'associació, que es va constituir formalment a Manresa l'any 2006 amb la intenció de preservar el patrimoni natural del Manresa i del Pla de Bages, ha celebrat l’empenta que ha provocat el confinament "a un dels nostres principals objectius, que és el coneixement dels itineraris de l’Anella Verda de Manresa". Ara, la idea és que la ciutadania conegui els arbres amb els quals conviu.

La idea dels arbres, expliquen fonts de Meandre, "sorgeix del nostre col·laborador Manuel Santoyo, que ha format part fins a la seva jubilació de l'equip tècnic de manteniment de la xarxa de parcs de l’àrea metropolitana de Barcelona, sent per això un gran coneixedor dels valors, les particularitats i les anècdotes dels arbres que conviuen amb la gent de ciutat".

Durant la visita s’explica el nom botànic, els noms comuns en català i castellà de cada espècie, i les particularitats que tenen, com ara la floració, la seva olor, els colors de tardor, l'ombra a l'estiu, l'exotisme, les rareses, la mida i l'edat.

Les jornades les gestiona l’associació de veïns de cada barri i la durada màxima és de dues hores. A l'hora de fer l'activitat, remarca l'entitat, se seguiran les normes sanitàries vigents i el nombre d’assistents serà limitat. L’activitat és gratuïta.

El barri de la Font dels Capellans va estrenar la proposta el mes passat i a finals de juny està prevista al parc de Can Font, en col·laboració amb l'Associació de Veïns de la Carretera de Santpedor. El Xup, els Comtals i el Barri Antic estan pendents de la data.