El banc que els Mossos d’Esquadra van fer treure de la part alta del barri de Cal Gravat perquè quedava massa encarat a la comissaria del Trullols tornarà al seu lloc. El banc en qüestió feia sis anys que era al mateix indret però els Mossos van considerar que, per temes de seguretat, era millor que anés fora i van demanar a l’Ajuntament que el canviés d’emplaçament. L’associació de veïns del barri ho va denunciar a través d’aquest diari en considerar que era una decisió desencertada.

Després d’una trobada mantinguda aquesta setmana per dos membres de la junta de l’ens veïnal de Cal Gravat-Bufalvent amb una representació dels Mossos, els darrers, segons ha informat l’associació de veïns, es van comprometre a retornar el banc a on era, tot i que no els van concretar quan. Els veïns s’han mostrat satisfets amb la notícia i han recalcat que hi va haver molt bona entesa. Alhora, però, han fet notar que, amb la mateixa rapidesa que el van treure l’haurien de tornar a posar a lloc. Fins que això no passi, i a mode de protesta, la junta setmanal de l’Associació de Veïns de Cal Gravat, que presideix Joan Antoni Casas, es reuneix cada dimecres al mateix indret a on hi havia el banc, fins a on porten cadires de l’associació. S’hi van ajuntar la setmana passada i també ho van fer aquesta, i seguiran. 

Tal com va explicar aquest diari en l’edició del passat dia 13, el banc, de fusta i amb llistons, estava situat darrere l’institut Cal Gravat, al carrer de Puig i Cadafalch. Juntament amb altres bancs que també es van col·locar el 2015, va ser fruit d’un procés de participació interna a l’ens veïnal al qual va donar el seu vist-i-plau l’Ajuntament, recordaven els veïns. 

150 metres de distància

El banc que van treure tenia unes vistes especialment privilegiades, la qual cosa feia que fos molt utilitzat. Entre aquestes vistes, a 150 metres de distància, hi havia la comissaria dels Mossos, que, per motius de seguretat, tenint en compte que estem en el nivell 4 d’alerta antiterrorista, segons van explicar a Regió7, van demanar a l’Ajuntament que el mogués de lloc, cosa que va fer el consistori, que va informar que el va desplaçar 25 metres. L’associació de veïns va lamentar la decisió, que va considerar del tot fora de lloc. També va retreure a l’Ajuntament que el retirés «sense previs avís» i li va demanar que «posi seny en tot aquest assumpte». L’ens veïnal va recomanar als Mossos tornar a cobrir la tanca metàl·lica amb una lona verda que hi van tenir durant un temps en el sentit que si no volen quedar a la vista hi ha mesures menys invasives amb la ciutadania que els envolta. Sembla que han entès el missatge i ara només falta que recuperar el seient sigui tan àgil com ho va ser treure’l.