El ple va aprovar, amb el suport dels regidors d’ERC, JxM i Fem, i el vot en contra de PSC i Cs, la reclamació d’una nova llei d’amnistia.

La proposició aprovada reclama l’aprovació per part de les Corts espanyoles d’una llei d’amnistia que, sense renunciar a l’exercici dels drets vulnerats, inclòs el dret a l’autodeterminació, comporti l’extinció de qualsevol tipus de responsabilitat penal i administrativa, inclosa la del Tribunal de Comptes, «per tots els actes i expressió d’unes idees, sentiments o símbols amb intencionalitat política vinculats a la lluita democràtica per l’autodeterminació de Catalunya».

La proposició aprovada demana la immediata posada en llibertat de les preses i els presos polítics, així com que es reparin els danys causats a les persones represaliades, a les seves famílies i als col·lectius dels quals formen part». També afirma que «s’hauran de preveure mesures en relació amb tots els responsables de la repressió de drets fonamentals».

El text aprovat declara que el lliure exercici dels drets polítics no pot tenir com a resposta la via de la justícia penal.