El col·lectiu feminista Acció Lila denuncia que l'Ajuntament de Manresa no ha mogut fitxa per garantir el dret a l'avortament a la Catalunya central.

A través d'un comunicat, recorden que al ple de desembre l'equip de govern d'ERC i Junts per Manresa es va comprometre "a treballar per garantir l'exercici del dret a l'avortament a l'hospital que gestiona la Fundació Althaia a Manresa".

"Fins ara, només hem vist paraules", critiquen des del col·lectiu feminista, tot instant-lo "a passar als fets". En el text Acció Llila recorda que el consistori manresà participa del Patronat d'Althaia amb dos membres, per la qual cosa exigeixen que "pressionin activament a la institució".

Acció Lila, conjuntament amb el col·lectiu feminista Manresà, i l'Aldarull, organització LGTBI+ del Bages, ha elaborat un manifest per instar a la Fundació Althaia a realitzar avortaments. També perquè s'obri una unitat de trànsit al Bages. En un any el text suma més de 1.500 signatures a títol individual i més de 80 adhesions d'entitats, comerços i col·lectius.

Cal recordar que l'Hospital de la Fundació Althaia és l'únic hospital gran de la Catalunya Central on no es fan avortaments. A Vic, en canvi, sí que se'n fan de quirúrgics entre la setmana nou i 12; i a Igualada de farmacològics en el mateix període.