Més de 300 alumnes de 5è i 6è de Primària de les cooperatives escolars de Manresa (L’Espill, La Salle, la Joviat i el Bages) han venut els productes que han confeccionat al llarg dels cursos 19-20 i 20-21.

A causa de la pandèmia, la venda de productes, que en edicions anteriors s’havia dut a terme en un dels mercats municipals, no ha estat possible ni durant el curs 19-20 ni en el 20-21.

Les cooperatives escolars han muntat parades dins l’escola per vendre de forma presencials als companys, han treballat per encàrrec i també online.

De l’Escola Joviat han participat 156 alumnes, de la Salle, 54 alumnes; de l’Escola Bages, 79 alumnes, i de L’Espill, 25 alumnes.

El programa Cultura Emprenedora a l’Escola fomenta la cultura emprenedora i les competències bàsiques en el cicle superior d’educació primària. Durant un curs escolar, l’alumnat crea i gestiona una cooperativa amb el suport de la comunitat educativa, l’administració i altres agents socials de la seva localitat.

En el cas de les escoles de Manresa, el projecte inclou la creació, organització, gestió i tancament d’una cooperativa de fabricació de productes, que comporta la sol·licitud d’un microcrèdit.