Tres mil alumnes de Manresa participen en el Pla de Millores d’Oportunitats Educatives finançat pel departament d’Educació de la Generalitat per lluitar contra les desigualtats d’origen socioeconòmic en aquest moment de crisi sanitària.

El Pla de Millores d’Oportunitats Educatives (PMOE) centra la seva atenció en aquells equipaments escolars amb més complexitat, per tal de reforçar la dimensió comunitària de l’acció educativa.

El pla es divideix en dos àmbits d’actuació. Per una banda, es fan tallers d’estudi assistit que donen resposta personalitzada i acompanyen l’alumnat més vulnerable en l’adquisició de competències bàsiques, i d’altra banda es realitzen durant el tercer trimestre, activitats científiques, de teatre, arts plàstiques, música, escacs, ioga, educació emocional o activitats TIC, en horari de migdia o de tarda. Aquests tallers i activitats es realitzen als centres que han fet demanda, 18 centres de primària i secundària de la ciutat i 8 llars d’infants.

Casals i educació en valors

A més a més, durant l’estiu, també es realitzaran activitats fisicoesportives, casals de lleure i activitats d’educació en valors, i es reforçaran les activitats als centres oberts.

A banda de les activitats, el pla ha permès contractar un tècnic en orientació comunitària.

Es tracta d’una nova figura que, mentre duri el programa, reforçarà l’acompanyament als joves i a les seves famílies. El tècnic treballa des de l’Oficina Jove del Bages, ubicada a l’Espai Jove Joan Amades (c/ Sant Blai, 14).

El regidor d’Ensenyament i Universitat de l’Ajuntament de Manresa, Josep Gili Prat, va visitar l’escola Sant Ignasi de Manresa per assistir a una activitat extraescolar adreçada a ensenyar a tocar l’ukelele a un grup d’alumnes de 5è de Primària.

Va explicar als alumnes que la motivació d’aquestes activitats extraescolars és arribar a infants i joves que no tindrien oportunitat de poder participar i gaudir-les.