L’Associació de Veïns del Xup de Manresa ha expressat la seva «indignació» amb les declaracions del director de Sant Andreu Salut, Manel Valls, en què alertava que construir ara una residència pública en aquest barri és un error perquè hi havia dos projectes privats que aportaran 350 places a la ciutat en 2 o 3 anys. Valls va dir que Manresa no necessita més residències, sinó més places públiques, i va posar a disposició de la Generalitat les 91 places privades que té a Manresa Sant Andreu Salut.

L’entitat veïnal afirma que l’error el comet Valls perquè reconeix que hi ha un dèficit de places públiques i al mateix temps considera un error crear-ne al barri del Xup. A més, des del Xup afirmen que la construcció de moltes places privades no canvia la manca de places públiques perquè la majoria de pensionistes continuaran sense poder pagar les quotes tan elevades que costen les privades.

El Xup espera que l’alcalde Marc Aloy no faci cas de Valls i es referma en la necessitat «d’una residència 100% pública que es construeixi al Xup. Creiem que l’error més gran seria no fer-la».